Collega's aan het woord: Hoe ziet een werkdag eruit?

Kom jij in Brugge of Oostende werken bij ’s werelds meest toonaangevende visbedrijf? Bij Mowi Belgium vind je uitdagende en unieke functies. Wij hebben functies met internationale doorgroeimogelijkheden en flexibele functies voor harde werkers.

"Geen enkele dag is hetzelfde"

Marketing Officer

Naam: Kayleigh Segaert

Leeftijd: 24

Hobby’s: Paardrijden

Werkt bij Mowi Belgium sinds: 06/2017


Hoe ben je bij Mowi Belgium terechtgekomen?

Het in-house interimkantoor Adecco heeft mij zelf gecontacteerd voor een zwangerschapsvervanging.

Hoe ziet jouw werkdag/week eruit?

Marketing is een breed vakgebied, waardoor geen enkele dag hetzelfde is. Veelal werken we aan langlopende projecten, zoals de ontwerpen van verpakkingen, het organiseren van beurzen doorheen het jaar,… Allemaal zaken waar we in de loop van de week tijd voor moeten maken. Verder werken we ook verzoeken uit van bijvoorbeeld de verkoopafdeling, zoals het opstellen van brochures en promotiefiches, het schrijven en vertalen van nieuwsberichten,… Ook het beheer van de website is iets wat doorlopend aandacht vraagt, dus daar wordt ook op regelmatige tijdstippen aan gewerkt.

Hoe zou je jouw afgelegde traject tot nu toe omschrijven?

Ik heb in een jaar tijd al heel wat verschillende delen van het bedrijf gezien. Na mijn tijdelijke functie bij marketing, kon ik aan de slag als administratieve ondersteuning op de kwaliteitsafdeling. Een totaal andere wending waardoor ik het bedrijf op een heel andere manier heb leren kennen. Ik kwam zelf meer in contact met de productie-omgeving en kon zo het productieproces van dichtbij meemaken. Uiteindelijk kwam er terug een plaatsje vrij op de marketingafdeling, waar ik nu de kneepjes van het vak leer op vlak van verpakkingen, het organiseren van beurzen en het beheer van onze Foodservice-website (www.pieters.be).

Waar haal je het meeste voldoening uit?

Deadlines halen, het afgewerkte ontwerp van een verpakking of brochure zien, een goede beurs, maar vooral de appreciatie van collega’s of klanten voor het werk dat je gedaan hebt.

Wat vind je het leukste moment van de dag?

Wanneer de dag snel voorbij is, wil dat vaak zeggen dat je goed gewerkt hebt ?. Maar het geeft vooral een goed gevoel wanneer je vlot je opdrachten kunt afwerken zonder al te veel moeilijkheden.

Waarom werk je graag bij Mowi Belgium?

Het is een interessante sector, waar elke dag een nieuwe uitdaging is. Als werknemer krijg je er ook volop de kans om te groeien binnen je functie, met de nodige ondersteuning, training en opleiding, wat zeker een goede motivatie is. Er heerst ook een leuke werksfeer en er wordt steeds gewerkt aan een aangename werkomgeving door activiteiten georganiseerd door het Happy@Mowi-team of activiteiten binnen je eigen team.

Doordat we een grote internationale groep zijn, kom ik soms in contact met collega’s over de hele wereld en leer ik ook meer over hun inzichten en hun manier van werken.

 

"Uiteindelijk is het streefdoel de meest optimale condities te hebben voor zowel Mowi als zijn medewerkers"

Operations Manager Oostende

Naam: Kurt De Cock

Leeftijd: 42

Hobby’s: Fietsen

Werkt bij Mowi Belgium sinds: 01/2018


Hoe ben je bij Mowi Belgium terechtgekomen?

Ik werd gecontacteerd via een selectiebureau. Aangezien ik altijd al een interesse gehad heb voor voeding en de industriële productie ervan was ik zeer sterk geïnteresseerd in de functie van Operations Manager. De selectieprocedure verliep zeer snel en na 3 gesprekken, een uitgebreide rondleiding en een assessment werd mij een voorstel gedaan.

Hoe ziet jouw werkdag/week eruit?

Er zijn een aantal vaste taken die moeten uitgevoerd worden en verificaties omtrent uit te voeren taken. Uiteraard is het voor mij nieuw en komen er systematisch nieuwe zaken bij. Een volledig vast stramien heb ik niet. Ook zijn er nog een aantal opleidingen voorzien.

Welke competenties heb je dagdagelijks nodig bij het uitoefenen van jouw functie?

Analytisch denken. De link leggen tussen de verschillende activiteiten. Dit is ook zeer belangrijk omdat de manier van werken van de verschillende medewerkers een invloed heeft op de werking van de andere. Uiteindelijk is het streefdoel de meest optimale condities te hebben voor zowel Mowi als zijn medewerkers.

Waar haal je het meeste voldoening uit?

Een goed resultaat neerzetten, iets realiseren.

Wat vind je het leukste moment van de dag?

Een moeilijke vraag. Er is niet bepaald 1 moment op een dag dat er uitzonderlijk bovenuit steekt.

Waarom werk je graag bij Mowi Belgium?

Diversiteit in het werk. Het bezig zijn met alle aspecten van het runnen van een fabriek is voor mij ideaal en logischerwijze betekent dit dat er geen enkele dag dezelfde is. Vervelen zal ik me dus zeker niet. Mowi laat me ook toe dit systematisch verder te ontwikkelen. Een uitgebreid opleidingsprogramma is opgesteld, hetgeen voor mij ook een garantie is dat er professioneel wordt gehandeld.

 

Meest recente vacatures