Over ons

Mowi Belgium is een dynamische onderneming in de seafood sector, gespecialiseerd in de productie en commercialisering van een groot assortiment visproducten, dat onder meer verse, gerookte, voorverpakte, diepgevroren en gepaneerde visproducten omvat. De vis die wij verwerken komt uit onze eigen, volledig geïntegreerde, verantwoorde zalmkweekactiviteiten en via onze gespecialiseerde aankoop uit een wereldwijd netwerk van zorgvuldig geselecteerde partners en leveranciers, waarbij duurzaamheid een heel belangrijke rol speelt. Onze hoogkwalitatieve visproducten vinden hun weg naar de consument via onze klanten: retailers, foodservice bedrijven, groothandels en vishandels. Vooral in de Benelux, maar sommige van onze producten vinden ook hun weg naar andere landen en zelfs andere continenten.

Onze Waarden

Wij hebben een passie voor ons bedrijf en onze producten.
“Passie is de sleutel tot ons succes en hoe wij het verschil maken.”

Verandering is de “nieuwe norm”.
“We zijn voorbereid op veranderingen en we zijn voortdurend bezig onze bedrijfsprocessen te verbeteren.”

Delen is een kernbegrip voor onze medewerkers.
“We delen kennis en ervaring, we zijn open en transparant en we werken wereldwijd samen.”

Vertrouwen is essentieel bij alles wat we doen.
“Ons bedrijf produceert veilige, smakelijke en gezonde voedingsmiddelen en we maken onze beloftes waar.”

Over Mowi Belgium te Brugge

Over onze passie, onze mensen en onze zalm

Over Mowi Belgium te Oostende

Happy@Mowi

Bekijk

De 4 P's: onze uitgangspunten

Product:

Mowi Belgium produceert lekkere en gezonde producten die ook nog eens makkelijk en snel te bereiden zijn.

Planet:

Onze activiteiten en het voortbestaan als gezond bedrijf zijn afhankelijk van duurzame, verantwoorde interactie met natuur en milieu.
Onze werkwijzen, research & development inspanningen en de training van onze mensen zijn erop gericht het milieu zoveel mogelijk te beschermen.

People:

Wij willen zorgen voor veilig en zinvol werk voor onze medewerkers.
Om succesvol te opereren en om goede banden te onderhouden met de lokale gemeenschappen waarin wij werken, mogen de veiligheid, het zelfrespect en de persoonlijke trots van onze mensen nooit ter discussie staan.

Profit:

Het voortbestaan van ons bedrijf is gestoeld op ons vermogen onze klanten toegevoegde waarde te bieden in de vorm van gezonde, lekkere en voedzame
vis- en seafood-producten, die op een kostenefficiënte en duurzame manier zijn geproduceerd, waardoor zowel natuur en milieu alsook de wensen en
behoeften in de maatschappij worden gerespecteerd.

Relevant nieuws over Mowi Belgium en de vissector

Wereldwijde doorgroeimogelijkheden

Mowi heeft activiteiten over de hele wereld. Bij onze vestigingen in 24 landen (zie hiernaast) werken ruim 14.000 mensen. Mowi wil de mobiliteit van de medewerkers bevorderen. We zijn ervan overtuigd dat interne mobiliteit leidt tot de creatie en versterking van netwerken en uitwisseling van kennis en beste praktijken.
Interne mobiliteit zorgt voor vertrouwen, helpt ons onze cultuur en een wereldwijde mindset te ontwikkelen. We geloven dat mobiliteit de persoonlijke ontplooiing versnelt en helpt talenten te ontwikkelen.

Historie

In 1953 werd “Pieters Visbedrijf” door Jérome Pieters in Zeebrugge opgericht.
In 1976 verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie in Brugge.
Tussen 1982 en 2002 volgen talrijke acquisities en in 2002 wordt Pieters voor 100% een dochterbedrijf van Fjord Seafood ASA.
Eind 2006 ontstaat de Marine Harvest Groep door fusies en overnames van de 3 grootste zalmkwekers, waaronder Fjord Seafood ASA.
In 2019 werd Marine Harvest Pieters omgedoopt tot Mowi Belgium als gevolg van de naamswijziging van Marine Harvest ASA naar Mowi ASA. De naam Pieters blijft bestaan als merk binnen de Foodservice.

Op vandaag is Mowi Belgium dus onderdeel van Mowi ASA, één van ’s werelds meest toonaangevende visbedrijven.
Mowi is ’s werelds grootste producent van Atlantische zalm met een volledig geïntegreerde waardeketen van zalmeitje tot kant-en-klare maaltijden. Het bedrijf is een pionier van de internationale ontwikkeling van de vissector.

 

Deze website kwam tot stand met de steun van het Europees Sociaal Fonds.
Het ESF stelt middelen ter beschikking voor innovaties die bijdragen tot meer en betere jobs voor meer mensen.
Ontdek de werking in Vlaanderen via www.esf-vlaanderen.be